Första veckan i maj

Hejsan! Då var vi inne i maj månad och denna vecka har vi haft fyra fina dagar i förskoleklassen. Vädret har varit på topp och vi har hunnit med att göra många olika saker.

I tisdags hade vi idrott och vi körde några olika lekar. Efter rasten hade vi veckans konstnär och drog fyra nya spända målare som fritt fick skapa sig en egen teckning.

I onsdags fick vi besök av Marianne och det var roligt! Hon bjöd på glass. Vi hann också med att jobba lite i vår bok Lyckostjärnan den dagen.

I torsdags lekte vi, hade matte och musik. I matten tittade vi först på Livet i mattelandet och sedan jobbade vi med talet fem och femkompisar. 1 och 4, 2 och 3 är femmans kompisar.

Under fredagen reflekterade vi över veckan som gått och skrev veckobrev. Sedan blev det massor av innelek och utelek. Det blev ingen fredagsshow denna vecka, utan istället körde vi lite bingo med siffror. Det var uppskattat av de flesta barnen. Vill barnen ha fredagsshow får de ta eget ansvar och öva och berätta det för oss så fixar vi det i så fall. Denna vecka var det nämligen ingen som tog upp det .. här tränar vi på att uttrycka våra viljor minsann 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *